עוף בשזיפים

ארוחה מרשימה בכלום וחצי עבודה
כזו שמגישים בשבת או בחגים
כזו שמתנדבים להביא לארוחה
כזו שמכינים כשבא להתפנק במנה שווה

עוף בשזיפים

אז מה צריך?
7-8 חלקי עופות שטופים ונקיים עם העור
3 כפות סילאן
2 כפות סויה
1 כפית חומץ בלסמי
1 כפית סוכר חום
1 כף אבקת מרק בצל
2 כפות קטשופ
2 בצלים פרוסים דק
שזיפים יבשים

ומה עושים?
מערבבים את כל החומרים מלבד הבצל והשזיפים ליצירת מרינדה ובה משרים את העוף.
אפשר להשרות לשעה ואפשר גם ללילה שלם- ככל שמשרים ליותר זמן, ככה העוף סופג יותר את הטעמים.
מטגנים את הבצל ומעליו מסדרים את העוף.
מעל העוף שופכים את המרינדה (אם המרינדה סמיכה מדי, אפשר להוסיף כחצי כוס מים).
מעל הכל מוסיפים את השזיפים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך שעה.
מומלץ להגיש עם אורז לבן.

הבטחתי פשוט או לא?

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s