פרצל'ס כי זה פשוט טעים

בהריון של אמבר כל מה שהתחשק לי זה בצק!
רק רציתי ללוש בצק, לאפות ולטרוף
מה שמסביר את אהבתה של אמבר שלי לבצק ולמטבח
באחד הפעמים התחשק לי פרצל'ס
ביום הראשון יצא לי בעע
ביום השני יצא אבן
ביום השלישי יצא כמו גומי..
הילדים התחננו  שאפסיק לנסות בכל זאת, מסתבר שהם רוצים לאכול אוכל אכיל
אז עזבתי.. אבל לא באמת הרפיתי
אחרי שבוע של מנוחה הכנתי שוב!
לקחתי טיפים מכל המתכונים
סידרתי את כל המרכיבים הזהים והוצאתי את השונים
הכנתי!
נשמתי עמוק והתפללתי ו…
זה יצא מושלם!
הגשתי למאמים שלי  בגאווה עם ביצת עין, גבינת שמנת, סלמון  וסלט
והוא התענג מאז זה הפך להיות מנה אהובה בבית
קצת עבודה אבל שווה כל רגע וגם ניתן להקפיא לפעם הבאה..
בקיצור תנסו!
לא תתאכזבו!

פרצל'ס

אז מה צריך?
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים (אפשר גם שימרית)
1/2 כוס סוכר
1 כף מלח
2-3 כוסות מים

אופן ההכנה:
מערבבים את הקמח עם השמרים והסוכר ולאחר מכן מוסיפים את המלח.
מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד שנוצר בצק אחיד
מכסים במגבת ומתפיחים למשך שעתיים
מרתיחים מים בסיר גדול ומחממים את התנור לחום בינוני.
מהבצק מכינים נחשים אותם מעגלים לצורת עיגול או כעך
מכניסים את הכעכים למים הרותחים לשניות ספורות (עד שהם צפים) ומוציאים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
מורחים בביצה ומפזרים מלח גס/ זעתר/ שומשום/ בצל מטוגן…
אופים בחום בינוני כחצי שעה.
ובתאבון…

טיפים:
ניתן להקפיא  בתוך קופסא אטומה, להפשיר ולחמם!
יוצא ממש כמו טרי!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s