תפריט לשנה החדשה

כל  שנה  אני  יושבת מול דף ריק וחושבת  מה אכין לכבוד ראש השנה, כל  שנה אני בונה תפריט  לשנה  החדשה  ואחרי  שאני בונה תפריט  אני  מכינה תיבת  ברכות יפה , דואגת  שהמסורת  שלנו לא תעלם  ומסיימת את  הכל  עם תפילה לכבוד שנה  קסומה

אז מה בתפריט?

חשבתי  רבות על  מה אכין הרי  זה  רק אני והילדים  ועדיין אני רוצה תפריט לשנה  החדשה  עשיר ומזמין ,אני רוצה לפנק ובוא נודה על האמת אני גם רוצה לצלם לאינסטוש להעלות לפייסוש ולקבל פידבקים וכמובן  שהתפריט  חייב להיות נטול  גלוטן  לנויה  שלי , אז מה אכין? ישבנו  אני  והילדים  באחת השבתות תחת  עץ רענן  {לא באמת} וזרקנו הצעות {טעות חיי}  לא רק שלא יצאתי  עם תפריט לשנה  החדשה  , יצאתי מבולבלת  מאוד כי  למנת  דגים היו  3 רעיונות ולמנה  בשרית  היו  שישה  הצעות  ונבחרו  כעשרים סלטים   ו7837592835972  קינוחים  כיאה  לגרגרנים הקטנים שלי. אלו הם  חלק מהרעיונוות משתפת אותכם  בתקווה שהתפריט שלכם  לשנה  החדשה  יבנה  במהרה 🙂

דלורית ממולאת

אחד המתכונים  המגניבים  והמרשימים  שיש לי, תמיד אנשים נופלים מהמנה  ואני מבסוטית  כי היא קלה להכנה , בקרב חבריי הקרובים  המנה  היא  מנת   חובה  ואפילו  יש לה שם משלה "שמוליק ממולא " למה?? תבינו לבד 🙂

אז מה צריך?
6 דלוריות
15 תמרים
600  גרם חזה עוף
רימונים
פטרוזליה
1 בצל
1 כפית דבש
מלח
פלפל
1 כפית סויה
שמן זית
אז מה עושים?
חותכים את הדלורית לחצי, מנקים ממנה את הגרעינים ושוטפים.

%d7%93%d7%9c%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%aa-2
דלורית לפני המילוי
מרוקנים עם כף פריזיאן את הבפנים של הדלורית ואת הכדורים שומרים
(אם אין כף פריזיאן אני ממליצה לסמן עם סכין קוביות יפות ולהוציא עם כף)
את הדלוריות משמנים, ממליחים ומכניסים לתנור למשך 20 דקות על 180 מעלות.
בזמן הזה, חותכים את חזה העוף לקוביות.
מטגנים בצל עד שנהיה שקוף, מוסיפים את כדורי/ריבועי הדלורית ששמרנו ומקפיצים.
אחרי 2 דקות מוסיפים את חזה העוף ומקפיצים מעט.
מתבלים עם כפית סויה, כפית דבש, מלח ופלפל .
מוסיפים חצאי תמרים ללא גלעין, מקפיצים עוד כדקה ומורידים מהאש.
ממלאים את הדלורית מפזרים מעל את הפטרוזליה והרימון ו…
אוכלים בתאבון!!!

יש שהמילוי מתוק להם אז ניתן לוותר על הדבש בהקפצה או על התמרים למי שלא אוהב.

%d7%93%d7%9c%d7%95%d7%a8%d7%99%d7%aa-1

סלט סלרי / פיצוחים

פעם התארחתי  בסעודה  והסלט  הזה  שיגע  אותי  , לא יכלתי  להגמל מן הרעננות שלו  , בעלת  המתכון  התעקשה לא לגלות מהם  המצרכים  אז ביקשתי ממנה  מנה  הביתה  וכמו מרגלת ישבתי  וטעמתי עד שגילתי את כל המצרכים .. אז תהיו נחמדים אתם  ואל  תשמרו בסוד את המתכון.

אז מה צריך?
סלרי שלם (כולל עלים וגבעולים)- קצוץ דק-דק
חמוציות
פיצוחים (גרעיני חמניה, שקדים, סומסום, אגוזי מלך וכל מה שמתחשק לכם)

לרוטב
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סילאן
1/4 כוס סויה
מיץ מלימון אחד
פלפל שחור

אז מה עושים??
לוקחים את הסלרי והחמוציות ומערבבים יחד.
קולים את כל הפיצוחים על מחבת כבדה למשך דקה ומוסיפים לסלרי
משקשקים בתוך צנצנת את כל חומרי הרוטב ושופכים לפני הגשה
גילוי נאות…
לי לא היה מספיק סלרי אז עירבבתי עם כרוב… יצא טעים ועכשיו יש לי שני סלטים שונים 🙂

10255491_443119402491483_5336161059856439181_n
סלט סלרי/ פיצוחים הורס את הבריאות

קרפציו סלק

המתכון הזה מתאים בתור מנת פתיחה מרשימה , צבעונית אלגנטית ובעיקר טעימה.

אז מה צריך?

2 סלק חי

4-6 כפות שמן זית

מיץ מלימון שלם

2 שיני שום כתושות

מלח לפי טעם

להגשה:

בצל ירוק

מלח גס
להכנת המרינדה:

מערבבים את שמן הזית עם מיץ לימון, שום כתושה ומלח. טועמים ,ואם צריך מוסיפים מעט סוכר לאיזון החמיצות.

להכנת הסלק:

קולפים סלק חי ופורסים דק במנדולינה. את הפרוסות מסדרים יפה על צלחת הגשה . כחצי שעה לפני הארוחה מברישים את הסלק במשרה, מפזרים מלח גס ובצל ירוק חתוך דק.

10342631_10202662612421202_245850464_n

טפיוקה אהובתי

קינוח  אחרי  אוכל  זה  כבד אבל מי לא רוצה משהו מתוק ? במקרה שלנו  זה  גם  חשוב שזה  יהיה ללא גלוטן  וכמובן  פרווה לשומרי  כשרות  , אז יש פיתרון!!

אז מה צריך?

כוס פניני טפיוקה

6 כוסות מים

קופסת שימורים אחת של חלב קוקוס או קרם קוקוס (לא "מי קוקוס") עדיפות  ל AROY D 

סוכר לפי הטעם

1/2 קילו פירות העונה

קוקוס קלוי

ומה עושים?

מרתיחים את המים ומוסיפים להם את פניני הטפיוקה. מבשלים על אש קטנ10357902_10202662605301024_628301573_nה מאוד ומערבבים לעתים קרובות, כדי שלא ידבק.. מבשלים עד שהפנינים גדלות והופכות לשקופות ל
חלוטין{נויה קוראת לזה פניני קסם} 
מורידים מהאש, מוסיפים סוכר,{אחרי שמורידים לא לפני!!} מערבבים ומצננים.חותכים את הפירות לחתיכות קטנות.

 מכינים כוסיות קטנות אישיות  יוצקים כ- 4 כפות טפיוקה ומעליהן 2-3 כפות חלב קוקוס. מוסיפים מעל  פירות חתוכים, מקשטים בקוקוס קלוי ומגישים מיד.
בא לכם שיהיה יותר מיוחד…תחתכו את הפירות פזרו סוכר מעל וכף ליקר פירות תערבבו תקררו ואז תפזרו מעל הקינוח

 

 

ולסיום  סיומת

"המתכון" הכי טוב שיש לי ל תפריט השנה  החדשה  הוא בעיקרון טיפ! אנחנו  בבית  אוהבי  מסורות  הטיפ שלי  הוא להוסיף לכל  חג שלכם  מסורת  קטנה ואישית  משלכם . לדוגמא אצלנו  בראש השנה  יש  שני מסורות  חובה , הראשונה: הכנת  תיבת  ברכות   שעומדת  מבעוד מועד בסלון  וכל אחד מבני  הבית   מכין אגרת  ברכה  לכל אחד מבני המשפחה, זה תמיד מרגש אותי לשמוע  את  הברכות  את מילות האהבה  את הדאגה  שנפשכת  מאגרת  קטנה. המסורת  השנייה  היא בסוף הארוחה אנחנו משחקים חפש את המטמון  בסופו  כל אחד מילדיי מקבל מתנה צנועה  לשנה  החדשה ואין  דבר יותר ממלא  מאשר לראות אותם מחייכים  ומרוצים  אז מה זה  עוד מסורת  קטנה  בשביל  זיכרון  מופלא?

שנה טובה  וטעימה.

 

4 תגובות הוסיפו את שלכם

  1. איזה פוסט יפה, החכמתי.
    בעיקר מנהג הברכות בסוף, מרגש.
    שנה טובה.

    אהבתי

    1. ravikweb הגיב:

      תודה חן שתהיה לך שנה טובה

      אהבתי

  2. חני בכר הגיב:

    מדהים ביותר שנה טובה ומבורכת מלאה בבריאות, שגשוג, פרנסה ואושר תמידי.

    אהבתי

    1. ravikweb הגיב:

      תודה חני , שתהיה לך שנה קסומה מלאה בצחוק חיוך ואהבה.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s