כפרת עוונות או עוגיות

ב

יום כיפור כשהייתי  ילדה, יש לזה  ריח אחר, טעם אחר, מין התרגשות כזאת לא ברורה , היום בתוך הלחץ וההמולה אנחנו  שוכחים  להתרגש  ממה   שחשוב באמת.  אני זוכרת  איך היינו   רוכבים באופניים  נפגשים בערב חברים, איך  היינו משחקים טאקי ורמי  שעות על גבי  שעות ואיך  לקראת הסוף  כבר רצינו לאכול  את העוגה והעוגיות… אבל צמתם  עד עכשיו קול  ההגיון היה צועק מבפנים, כפרת עוונות  או עוגיות היינו מתחבטים  וכל  שנה  בסוף  הצום היינו שותים  תה חם  או  כוס חלב עם דבש  ועוגת  גבינה ואיזה  עוגיה  נופלים למיטה לשינה  עמוקה ומתוקה.

עוגת תפוזים

יש משהו  בלאכול  "עוגה יבשה" אחרי  הצום  בצמוד לתה שגורם לרוגע , יש משהו  בעוגת  תפוזים שאומר לנו הגיע  החורף, יש משהו בעוגה  הזאת שגורם לנו  לאכול  ולא להפסיק.
אז מה צריך?
2 כוסות קמח
4 ביצים
1 כוס מיץ תפוזים {אפשר פרימור}
גרידת תפוז מתפוז שלם
חצי כוס שמן
תמצית וניל
שקית אבקת אפייה
1 וחצי כוסות סוכר

ומה עושים?
מקציפים את הביצים ומוסיפים לאט לאט את הסוכר עד שמתקבלת בלילה תפוחה ולבנה.
מוסיפים גרידת תפוז, מיץ תפוזים ,שמן ווניל ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
כעת מוסיפים קמח ואבקת אפייה וממשיכים להקציף עד לקבלת בלילה חלקה.
מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת ואופים כ-45 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות

לסירופ
גרידת תפוז (ללא החלק הלבן, כי הוא מר)
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס מים חמימים
1 כוס סוכר

מרתיחים את כל המרכיבים ומסננים מהגרידה.
שופכים על העוגה בעודה חמה כמות יפה ונדיבה מהסירופ, ואם נשאר שומרים את הסירופ לפעם הבאה.

%d7%a2%d7%95%d7%92%d7%aa-%d7%aa%d7%a4%d7%95%d7%96%d7%99%d7%9d

 

תכשיט של עוגיה

יום אחד גלשתי לי לתומי ברשת {פרשנות: הייתי משועממת אז גללתי ובהיתי תמונות }ונתקלתי בעוגיות מהממות…מתכון לא היה שם וגם לא הסבר,  רק כיתוב בשפה שאני לא מכירה או מזהה .אז אחרי קצת עבודה ומחשבה הצלחתי להתחקות אחרי הצורה…והטעם.. WELL אין  לי  מושג ,כי  התמונה  לא  גילתה מה  טעמה  של העוגיה  🙂

אז מה צריך?

1/2 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
100 גרם חמאה או מחמאה
חצי כוס נוזל (מים, חלב, מיץ) אני תמיד מעדיפה מיץ תפוזים לפרווה
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
קמצוץ מלח
מלית- שוקולד/ נוטלה/ קינמוו עם קקאו/ קינמון עם סוכר/ אגוזים/ חלבה ועוד

סירופ סוכר
כוס סוכר
כוס מים
מעט מיץ לימון או תמצית וניל

מכניסים את כל החומרים לסיר ומחממים עד שהנוזל מצטמצם לסירופ.%d7%93%d7%92

אז מה עושים?

מערבבים את כל החומרים לבצק מלבד המלית כמובן. לשים לבצק אחיד ואז לשים עוד 10 דקות לבצק רך עם רשת סיבית טובה. מתפיחים במקום חמים ו… מתחילים לעבוד!  מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים וכל חלק מרדדים למלבן ארוך (משתדלים שיהיה סמטרי).

על המלבן מורחים את המלית הרצויה ומעליה מניחים מלבן בצק נוסף.
בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים רצועות ארוכות של ה"סנדוויץ'" בצק וכל רצועה מגלגלים למעין בורג או ביסלי.

לאחר מכן מלפפים את הרצועה סביב עצמה ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
מתפיחים במשך 15 דקות, מורחים בביצה, מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות ואופים במשך 15-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.
כשהעוגיות מוכנות מוציאים ומורחים את הסירופ סוכר

 

עוגיות טחינה

עוגיות טחינה  זה לא השם הנכון  , אצלנו  קוראים  להם  עוגיות  היו כאן.. כי איך שהן מגיעות  לשולחן  הן  מתחסלות  והן אינן  כאן.

אז מה צריך?
2 וחצי כוסות קמח
כוס סוכר

200 גרם חמאה או מחמאה
שקית אבקת אפייה
כפית תמצית וניל
250 גרם טחינה גולמית

ומה עושים?
מערבבים את החמאה והסוכר (אפשר במיקסר ואפילו עדיף), מוסיפים את יתרת החומרים וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק. כשהבצק מוכן, מגלגלים לכדורים, מסדרים יפה בתבנית עם רווחים ביניהם ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד 20 דקות (תלוי בתנור) עד שהעוגיות זהובות קלות

טיפ270246_188227491323120_870614438_n
העוגיות יוצאות סופר רכות מהתנור! אל תתנו להן לבלבל אותכם ולפתות להכניסן חזרה לתנור! זאת הדרך הבטוחה לקבל עוגיות אבן! 

 

עוגיות פריכות
אני לא באמת  צריכה לייצן אותן, אלו  עוגיות של  פעם, עוגיות שלעולם  לא יעבור זמנם, כאלה שמתאימות לחורף לקיץ ליד תה חם  וסתם  לנשנוש בצד.
מצרכים
4 כוסות קמח
1  שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
1/2 כוס סוכר
1 כוס נוזל (מים/מיץ תפוזים/חלב)
150 גרם חמאה

מלית
ממרח תמרים

אגוזים קצוצים
אפשרויות נוספות
שוקולד
חלבה
כל העולה על רוחכם

אופן הכנה

מעבדים את כל החומרים יחד, מחלקים ל-4 כדורים שווים, עוטפים (אני שמה בשקית אוכל) ומכניסים למקרר לשעתיים ואפילו ללילה.מרדדים על משטח מקומח כל כדור למלבן, מורחים את המלית הרצויה, מגלגלים, מהדקים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה.
אני אוהבת לסמן על הרולדה את החיתוך של העוגיות שיהיה קל לפירוק- כל 3 סנטימטר אני חורצת עם סכין את הבצק כמעט עד הסוף.  את העוגיות מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 20 דקות או עד שהן מזהיבות. בוזקים מלמעלה הרבה אבקת סוכר, מפרידים בעזרת סכין, מניחים על צלחת הגשה והולכים להכין תה!
566684_4525316365709_1204782777_o

 

 

חשבתי  להוסיף מתכונים אבל נהייתי  רעבה  אז אני הולכת  לאכול  לי איזה  עוגיה, לרדד קצת  בצק, בגדול  הולכת  לחטוא לפני  המחילה !

 

גמר חתימה טובה .

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s