בשר ירקות ושניצר

דמיינו  לכם  יום חורף קר עם  גשם  זלעפות כולנו  בתוך הבתים  מאסטר השף על  המרקע  ואצלנו ביד צלחת הנצחון של  העונה  " קדירת נויה" ובירה שניצר ליד. למה נויה אתם  שואלים ? זה  סיפור די  נחמד על ילדה אחת בת  9 שרצתה לאכול  ירקות בשר ובירה. {מעניין  אם  בזכות הסיפור הזה אזכה בכרטיס כניסה וסינר למאסטר שף..}

לנויה  שלי  יש צליאק , גילנו  אותו לפני  כמה שנים  ומאז נויה  מאתגרת  אותי  בכל  כך  הרבה  דרכים, למשל  פעם היא ביקשה  קוסקוס ואחרי  הרבה  מחשבה {חיפוש בגוגל} הכנתי לה אותו  מקמח  תירס זה היה  נפלא! נויה ליקקה את האצבעות וכבר חשבה בשבילי על האתגר הבא, קובה  סלק היא ביקשה  מיד הכרובית הפכה לבצק והופ קובה סלק לכולנו יש… אבל  הפעם נויה  לא ויתרה היא ביקשה   אוכל  של  גדולים  עם  מלא ירקות ובשר ובירה כמו שפעם  הייתי  שמה  בעוף שהיא כל  כך  אהבה .

יש רגעים  שאני נשברת .

אני לא יכולה להסביר לכם  את  ההרגשה כשאתה אומר לילד שלך  שהוא  לא יכול  כמו  כולם  כי  הוא חולה , אני לא אוהבת שהיא מרגישה חריגה, אני  משתדלת  לעשות הכל  בשביל  שהיא תרגיש שהיא בדיוק כמו  כולנו  רק קצת יותר בריאה  אבל  תמיד נצבט לי  קצת  הלב כשאני רואה אותה קוראת  את  האותיות הקטנות מאחורי כל חטיף. יום אחד החלטתי  לנסות  להיות קצת  נויה ועברתי לתזונת פליאו  , גיליתי  עולם חדש ומדהים ויותר מזה  אני  ונויה  קוראות ביחד את  האותיות הקטנות ושנינו  קצת  מוזרות ביחד.

בזכות  הצליאק למדתי  המון ובזכות הפליאו התחלתי  לבשל  הרבה  יותר וזכיתי להכיר את ההנאה מירקות בשר ומבירה, כן  כן  רשמתי בירה!!!! "שניצר" המותג הגרמני בירה ללא גלוטן  שנותנת מענה  מושלם  לכל  מה שנויה  ביקשה . את  האמת חששתי מאוד לטעום  אותה, בירה   ללא גלוטן  זה  לא כמו  בשר ללא בשר?? אבל  למרבה  ההפתעה  היא דווקא טעימה וקלילה ונעימה ומחליקה  נהדר בגרון  ואפילו יש בה  טיפונת מתקתקות טבעית  בקיצור תכירו  את  שניצר החברה החדשה שלנו  במשפחה.

קדירת נויה

מה צריך?

בשר  גולש טרי
4 תפוחי אדמה
1 כרשה
4  בטטה  קסביה {במבטא  מרוקאי} או  ארטישוק ירושלמי whatsapp-image-2016-11-08-at-12-32-25
1 שורש סלרי
1 סלק
1 בצל
כמה  שיני  שום
קורט הל טחון
כף דבש {אני  ויתרתי}
ליטר בירה  "שניצר" ללא גלוטן
חצי כוס פטריות יער מיובשות
מלח
שמן  זית
פלפל שחור גרוס

מה  עושים?

  1. מקלפים שוטפים וחותכים את הירקות לגודל הדומה לקוביות הבשר. {לא קטן }
  2. מחממים  סיר כבד לקדירה  {או פוייקה} עם  שמן  זית  ממליחים ומפלפלים את הבשר מניחים את  נתחי  הבשר בתוך  הסיר הלוהט  וצורבים  היטב לסגירה של הבשר.
  3.   מוסיפים  את  הבצל   ונותנים לו לקבל צבע זהוב עדין, מוסיפים אך  כל  שאר המרכיבים  ומרתיחים.
  4.  לאחר הרתיחה מנמיכים את האש ונותנים לתבשיל להתבשל על אש נמוכה במשך כשעתיים וחצי עם  מכסה  וכמה שפחות לערבב .
  5. כאשר  הבשר רך  ומתפרק התבשיל  מוכן ,מגישים  ומתענגים.
טיפ

אם נשארו  יותר מדי נוזלים  יש לבשל  את  מחצית  השעה  האחרונה ללא מכסה, אם לא נשארו  נוזלים  יש להוסיף מים  ולבשל  עם מכסה פתוח.

2cea00ecf9ee39a2eb6fe42f5f154d3c-d7k6axm




2 תגובות הוסיפו את שלכם

  1. רותם הגיב:

    נראה מגרה בטירוף!
    יין יעבוד במקום בירה?

    אהבתי

    1. ravikweb הגיב:

      קדירה ביין אדום זה מאוד טעים, צריך לדאוג שזה לא יהיה יין מתוק ולדאוג שתמיד יהיו נוזלים.

      אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s