אני שונאת את פסח, תמיד האוכל נראה לי בעע , הליל סדר מלא באוכל לא מעניין, שבוע אני לא מוצאת את עצמי… ושלא נשכח את ימי החופש שלא נגמרים , הניקיונות, חיפוש הבגדים לחג {כן אני שונאת קניות!} והמתנות למארחים , אוףף המתנות!!!
אז עם השנים אחרי שפיתחתי סלידה עזה מן החג, הבנתי שאין לאן לברוח. ואני צריכה להתמודד, עם החג, עם האוכל , עם הקניות.. בקיצור לנסות להוציא את המרב מן החג.
פעם ראשונה שחגגנו בבית הגדלתי ועשיתי ערב של כיף, הכנתי משחקים כל הדרך לאפיקומן, שרנו את חד גדיא בראפ סטייל והאוכל, אוי האוכל היה תענוג!! לאט לאט למדתי לחבב את החג. ופתאום גילתי שיש מתכונים טעימים ושווים ולא רק מצה שגורמת לכאבי בטן.
לגבי הבגדים ,זה עדיין מכשול ששנוא עלי , אבל פעם קודמת מצאתי פתרון יצירתי , פשוט יצאתי מהבית ללא בגדים לחג ונסעתי, עצרתי בקניון וידעתי שאם לא אקנה עכשיו אגיע לשולחן עם טרנינג ועל אף הנוחות קצת לא נעים להגיע למשפחה של הבן זוג {דאז} עם טרנינג וכתמי אקונימיקה.
אז מה נשאר לנו ? רק המתנות, לא?
השנה אני מתארחת אצל אחי, אני כבר יודעת מה אביא להם כי מה לעשות הילד {ילד עם זקן אבל ילד} הראה התלהבות מבעוד מועד אז הוא עשה לי חיים קלים , אבל לא אכתוב כאן כדי שיטחן לעצמו את הראש עד לערב חג… אבל תאכלס , מה מביאים לחמות? לשכנה שמארחת? לחברה? לאחות? לזו שטרחה לשולחן החג? הכי מתאים משהו אישי… חשבתי לכתוב לה ברכה אבל רציתי להוסיף עוד משהו לפינוק אז הלכתי על הכי נצרך והכרחי שיש! בושם וקרם של yardley למה אתם שואלים? כי אם זה טוב לבית מלוכה הבריטי אז טוב גם בשבילנו! וזה שזה עשוי מחומרים טבעיים בלבד, ולא נוסה על בעלי חיים בכלל הרים לי את המורל , וכמובן בריח לבנדר כי מה לעשות שאני סאקרית של לבנדר, אז מתנות יש! וכמובן קצת טאץ אישי, ברכה, עטיפה, קצת משהו ממני שלא יהיה סתם קנוי.
אז אוכל!
השנה אני אחראית על הקינוחים!! אין יותר יאמי מזה! והאמת בפסח מה יש ? עוגת מצות {שונאת מצות!!} עוגת גבינה {שוב??} מוס{כבד לי אחרי הארוחה.} אז מה אכין??
עדיין לא החלטתי אבל מעלה לכם מתכונים מהשנה שעברה 🙂 שלא תגידו שאני לא משקיעה .
סלט סלרי
אז מה צריך?
סלרי שלם (כולל עלים וגבעולים)- קצוץ דק-דק
חמוציות
פיצוחים (גרעיני חמניה, שקדים, סומסום, אגוזי מלך וכל מה שמתחשק לכם)
לרוטב
1/4 כוס סוכר חום
1/4 כוס סילאן
1/4 כוס סויה
מיץ מלימון אחד
פלפל שחור
אז מה עושים??
לוקחים את הסלרי והחמוציות ומערבבים יחד.
קולים את כל הפיצוחים על מחבת כבדה למשך דקה ומוסיפים לסלרי
משקשקים בתוך צנצנת את כל חומרי הרוטב ושופכים לפני הגשה
ארטישוק ממולא
1 שקית תחתיות ארטישוק (אני משתמשת ב-2, כי למי מספיק 1?)
לימון
מלית
כוסברה קצוצה
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל קצוץ דק דק
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור
כמון
ראס אל חנות
טיגון
קמח מצה
ביצה
רוטב
2 כוסות מים רותחים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה (לא חובה)
מלח ופלפל לפי הטעם
ההכנה
מרתיחים מים ולימון בסיר, מוסיפים לתוכם את תחתיות הארטישוק למשך 2 דקות ומוציאים.
מערבבים את כל חומרי המילוי עד לקבלת תערובת אחידה.
יוצרים בידיים רטובות כדורים וממלאים בהם את תחתיות הארטישוק, משטחים מעט את הקציצה ומהדקים לתחתית הארטישוק.
טובלים את הארטישוק הממולא בקמח מצה וביצה ומטגנים קלות רק כדי שלא יתפרק בבישול (אני מתחילה מהקציצה ועוברת לארטישוק)
לסיר רחב מוסיפים את כל חומרי הרוטב ומרתיחים.
מכניסים ומסדרים יפה את תחתיות הארטישוק הממולאות ומדי פעם "משקים" אותם ברוטב.
מבשלים על אש נמוכה כשעה.
אני מגישה ליד אורז ולימון בצד .. ככה זה שאוהבים חמוץ 🙂
עוגת שוקולד לא חוקית
אז מה צריך?
500 גרם שוקולד מריר (מהשווים!!!) שבור לקוביות
250 גרם חמאה
6 ביצים בטמפרטורת החדר
ומה עושים?
ממיסים את החמאה והשוקולד יחדיו לקבלת תערובת אחידה
מקציפים את הביצים כ-5 דקות עד שהתערובת ממש ממש תופחת.
אם בא לכם להגדיל ראש, תקציפו מעל קערה עם מים חמים
יוצקים לאט לאט את הביצים המוקצפות לשוקולד- כל פעם רבע מהכמות.
מקפלים בעדינות עד שהכל אחיד
עכשיו הטריק:
את הבלילה יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 28 ס"מ.
את התבנית מניחים בתבנית תנור רגילה שבתוכה יש מים שיכסו 4 סנטימטר מתבנית העוגה.
מכסים עם נייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות למשך כ-10 דקות ומוציאים!
נכון, זה לא נראה מוכן .. אל חשש!!!
מכניסים למקרר למשך שלוש שעות …
וטורפים!!! {עם כדור גלידה ליד}

מלבי
- 1 ליטר חלב
- 8 כפות קורנפלור
- 3 כפות מי ורדים
- מיכל שמנת מתוקה
- חצי כוס סוכר
אופן ההכנה
- מערבבים כוס חלב עם קורנפלור ומי ורדים, עד שהקורנפלור נמס לחלוטין.
- מחממים בסיר על אש בינונית את יתרת החלב עם שמנת מתוקה וסוכר לסף רתיחה. יוצקים פנימה את תערובת הקורנפלור, וממשיכים לבשל תוך טריפה מתמדת כחצי דקה, עד שהתערובת מסמיכה.
- מסירים מהאש, ויוצקים לכלים. מכסים את פני הקרם בניילון נצמד, מניחים לו להגיע לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות.
- מגישים קר, עם תוספות וקישוטים.

גלידת מנגו מהירה
1קפוא של תרכיז פרי קפוא
2שמנת מתוקה
פרי לקישוט
אופן הכנה
מקציפים את השמנת כמעט עד להקצפה מלאה
מוסיפים את התרכיז ומקציפים עד שהכל נבלע והקצפת מתייצבת
מקפיאים….ואחרי מספר שעות מתפנקים!
כדורי רפאלו
1 קופסא חלב מרוכז
100 גרם שוקולד לבן
200 גרם קוקוס שקדים/אגוזי לוס/ שוקולד קליק או מלטיסרס
ציפוי:
100 גרם קוקוס
אז מה עושים?
ממסים את השוקולד הלבן,מוסיפים חלב מרוכז ואת הקוקוס ומערבבים היטב.
יוצרים עיגולים (פיתה) מכניסים לכל כדור שקד או .. ואז מכדררים לכדור
מצפים את הכדורים בקוקוס (אפשר גם קוקוס,צבוע בצבעי מאכל) ומכניסים לקירור
ואחרי המתכונים והבישולים נתקלח לנו נתמרח בYARDLEY בריח לבנדר ונרגיש קצת בית מלוכה, כי יצאנו מעבדות לחירות.
חג שמח.
"
"
/* */
//www.googleadservices.com/pagead/conversion.js