קובה סלק, כי זה מושלם

וואי אני מתה על זה, תמיד פחדתי להכין וחיכיתי שמישהו, לא משנה מי, יכין לי! אני רוצה קובה!!!

יום אחד תפסה אותי מישהי ואמרה לי: "את חייבת ללמד אותי להכין קובה סלק"
הסתכלתי עליה המומה! הרי מאיפה אני יודעת להכין, למה נראה לה שאני יודעת?? אבל האגו שלי ישר נכנס לפעולה!
אז אני חייבת לעצמי לנסות, ללמוד, לשבצר ואז ללמד!
יש לי מתכון אלוהי בחסד עליון, הגיע הזמן לשתף!

מתכון


למעטפת של הקובה
2 כוסות סולת
כפית וחצי מלח
3 כפיות שמן
כוס מים פושרים

אופן הכנה
מערבבים סולת, מלח ושמן
מוסיפים מים בהדרגה תוך כדי לישה/ בחישה
משאירים למשך כ- 20 דקות

אם הבצק רך מדי- מוסיפים סולת,  אם קשה מדי- מוסיפים מים

מילוי
250 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קצוץ דק
1 כוס פטרוזליה קצוצה דק או את העלים של הסלרי (הכי טעים בעולם)
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית בהרת (למי שאוהב)
2 כפות שמן

מערבבים הכל יחד ונותנים לנוח על מנת שהטעמים יספגו

להרכבה
מרטיבים את הידיים (כדאי שתהיה קערת מים באזור), לוקחים כדור מהסולת ומשטחים אותו לפיתה דקה. מניחים כדור קטן של בשר במרכז הפיתה, מקמרים את היד ומתחילים לסגור את הסולת מעל הבשר.
ולבסוף, מכדררים וזורקים למרק הרותח!

איך מכינים את המרק אתם שואלים? קלי קלות!
1 בצל פרוס
1 קופסא קטנה של רסק עגבניות
1 סלק גדול מקולף
סלרי רק את הגבעולים
מיץ לימון לפי הטעם (מבחינתי אפשר להוסיף מיץ מלימון שלם, חולה על חמוץ!!!)
סוכר תלוי בסלק (תטעמו ותחליטו אתם)
כ- 1/2 סיר מים

זה הולך ככה
בסיר רחב מטגנים בצל.
כשהבצל מזהיב, מוסיפים סלק גדול מקולף ופרוס לפרוסות (אפשר להוסיף עוד חצי סלק מגורד)חתיכות סלרי ,רסק עגבניות, סוכר, לימון ומלח.
מערבבים היטב, מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.
לאחר שהמרק רתח, מוסיפים את הקובות, מערבבים בעדינות ונותנים למרק לרתוח כ- 10 דקות נוספות.
סוגרים את הסיר, מנמיכים את האש ונותנים עוד 30-40 דקות על הגז. ו… מוכן!!!

בתאבון

IMG_20161223_173145.jpg

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s