איך הופכים מפיצה לנסיכה?

אמבר רצתה להפוך לנסיכה ואני כאמא מכורה רציתי להגשים לה כל משאלה, הפעם גם קצת הצלחתי!

התעוררנו בבוקר והודעתי לאמבר שהיא לא הולכת לבית ספר היום והנה כבר חיוך של אושר הפציע על פניה, לאחר ששלחתי את אחיה למסגרות הגשתי לאמבר כפכפים, אספתי את שיערה ואמרתי לה הולכים! "אבל רגע" היא אמרה.. "אני לובשת פיגמה!" היא מילמלה בחוסר הבנה ולי זה לא הזיז. פתחתי את דלת האוטו ובחצי קידה אמרתי לה "עלמתי" והיא ציחקקה ונכנסה לאוטו.

ושוב נצא אל הדרך..

כשהגענו למחוז חפצנו אמבר קצת התפתלה, הרי בכל זאת היא בפיגמה, הושטתי לה יד עם חיוך חם ולקחתי אותה לחנות שם בחרנו שמלה (של נסיכה) ונעלים עם עקב ואז הכרזתי את מוכנה והלכנו לאכול..

 

נכנסו ל"קפה גרג" בשדרות , המקום היה מלא באנשים מחייכים, קרצתי לאמבר ואמרתי לה שאלו נתיני הממלכה ואמבר צחקה בהתלהבות רבה , הבית קפה נקי ונעים ומריח טוב ויש בו מגוון אפשרויות ישיבה.

התיישבנו במקום שאותו אמבר בחרה , הוגשו לנו תפריטים ואמבר הכריזה בשמחה "זה היום שלי! אני היום מחליטה" לפתע כמו לפי הזמנה ניגש מלצר חביב, התכופף לעבר הנסיכה והציג את עצמו "אני אבי" הוא ישב והסביר לאמבר על כל מנה, היא שאלה וצחקה והייתה מרוצה וכשלא הוא ידע בדיוק מה לומר כדי לרצות אותה, היא סיפרה לו שיש לה יום הולדת בקרוב ושזה היום שלה והיא נסיכה והוא אמר לה שהוא מתכוון לדאוג רק לה!

לא יכולתי לחלום על רגע כל כך מאושר, אמבר בחרה מהתפריט "פריקסה סלמון" בשבילי "פיצה ישראלית" בשביל שתינו "שקשוקה" בשבילה משקה עוגיות עם כמויות של קצפת וופל בלגי לקינוח… ואני? אני שתקתי והתפללתי שיהיה לי טעים כי מה זה לעזעזל "פריקסה סלמון"? וממתי פיצה ישראלית?

אז ככה: פריקסה סלמון זה לחמניית באן שעברה טיגון קל, יש שם גבינת שמנת עריסה וממרח לימון כבוש (מעט מדי לטעמי) חסה עגבנייה ומנה נדיבה ויפה של סלמון מעושן ומעל הכל ביצת עין שרק ממתינה להתפוצץ על הכל. (הולכת לשחזר בבית עם ביצה עלומה חובה) מפה לשם אחרי 2 ביסים הנסיכה הכריזה שהיא רוצה את המנה שלי בשביל עצמה 😯

השקשוקה כמעט כמו בכל מקום בלי נופח מיוחד, פשוט שקשוקה , עגבניות ביצים אבל עם גבטה מעולה .. אמבר ביקשה שאזמין לה רק כאלה מעכשיו (כן היא נסחפה עם עניין הנסיכה)

גולת הכותרת הייתה הפיצה הישראלית, בצק דק ומתפצח , שכבה נעימה ולא כבדה של רוטב גבינת מוצרלה בנדיבות גבינת עיזים נעימה חציל קלוי ובאופן מפתיע גם טחינה של הר ברכה… השילוב היה נשמע לי כמו צרבת בהתחלה אבל התאהבתי במנה ועוד יותר שמחתי לגלות שיש אותה ללא גלוטן, אני ואמבר התווכחנו קצת למי היא שייכת ובסוף ניצחתי והונצחתי

 

 

אמבר שתתה משקה עוגיות עם קצפת, היא בעיקר אכלה את הקצפת וקצת שתתה, זה היה לה טעים אבל היא לא הצליחה לסיים את כוס בהצלחה, בכל זאת אכלה חצי תפריט מהמסעדה אבל אין ספק שזה כיף ומרענן לראות עוד משקאות ברשימה ולא רק את הברורים מאליו על הזמן.

לקראת הסוף אבי המלצר המדהים שלנו יצא עם וופל בלגי טעים ופריך עם כדור גלידת וניל קצפת ופיסטוק ומעל הכל זיקוק… ואמבר הובכה עד עמקי נשמתה והייתה מאושרת מעין כמוה.

כשהלכנו הביתה אמבר זכרה את היום הקסום שלה ואת אבי המלצר שבנינו מגיע לו חתיכת העלה במשכורת וקידום ..

אז אם הגעתם לקפה גרג בשדרות חפשו את אבי ספרו לו שאתן נסיכות, בקשו פיצה ישראלית ותזכרו שיש שם תפריט שלם ללא גלוטן … אבי שתדע אני עוד אחזור והפעם אני הנסיכה 😜

כשהגענו הביתה נויה עידכנה שאני חייבת להכין לה… אז פיצה ללא גלוטן כשרה לפסח בבקשה:

2/3+ 1 כוסות קמח "כרגיל"
1/3 כוס קמח אורז
1 כפית גדושה אבקת אפייה
1 ביצה
2 כפות שמן זית
1/2 גביע יוגורט (100 מ"ל)
1/2 כפית מלח

רוטב נפולטינה
גבינת עזים
גבינת מוצרלה
חציל קלוי
טחינה

מה עושים?
מערבבים את כל חומרי הבצק עד לקבלת בצק אחיד (במידה והבצק דביק מידי- ניתן להוסיף עוד קמח נ"ג).

-פורסים נייר אפייה על התבנית ומשמנים אותה. משטחים בעזרת מערוך את הבצק על התבנית, ודוקרים באמצעות מזלג את הבצק במספר אזורים.

-אופים 10 דקות בתנור ומוציאים החוצה.

-מורחים על הבצק רוטב נפוליטנה ואת תוספות לפי בחירתכם.

-מכניסים לתנור ואופים 10-15 דקות.

בתאבון

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s